Van veerkracht naar vitaliteit

Voor iedereen die wil ontdekken wat ademhaling doet met de kwaliteit van leven en de invloed die het heeft op de zelfregulatie voor onze gezondheid en op spanning, is deze workshop een aanrader!

Inmiddels is deze workshop over ademhaling een vast onderdeel van onze activiteiten. In deze workshop van twee avonden gaan we op een praktische manier in op vitaliteit en veerkracht, waarbij verschillende aspecten van ademhaling en lichaamsbewustzijn centraal staan. Voor iedereen die wil ontdekken wat ademhaling doet met de kwaliteit van leven en de invloed die het heeft op de zelfregulatie voor onze gezondheid en op spanning, is deze workshop een aanrader!

Kosten 35 euro voor de gehele workshop (2 avonden inclusief koffie / thee).

 

“Buiten adem zijn”, “op adem komen”, “een lang adem hebben” of “dat beneemt mij de adem”, zijn uitdrukkingen die laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. De adem fungeert als een soort spiegel. We leven in een tijd, waarin grenzen regelmatig worden overschreden. Het aantal mensen met onbegrepen, stress-gerelateerde, fysieke en mentale klachten groeit in een hoog tempo. De laatste twintig jaar is veel onderzoek gedaan naar de complexe relatie en wisselwerking tussen brein en lichaam. Er is steeds meer inzicht gekomen in de manier waarop er in het brein nieuwe verbindingen worden gemaakt door lichaamsbeweging of bijvoorbeeld door gerichte aandacht. Ademhaling en (lichaams)bewustzijn zijn belangrijke aangrijpingspunten om een (stress)patroon te doorbreken en te anticiperen op veranderingen. Dit sluit aan op de nieuwe opvattingen over gezondheid, waarbij gezondheid wordt gezien als het dynamische vermogen om jezelf te managen, je aan te passen en om moeilijkheden te boven te komen. Veerkracht speelt hierbij een belangrijke rol en is misschien wel de belangrijkste indicator voor onze gezondheid en ons gevoel van vitaliteit.

Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is voor iedereen die een actieve stap wil zetten om aan eigen gezondheid, veerkracht en vitaliteit te werken. Locatie: Westeinde 98. De kosten bedragen €35 voor de twee avonden, inclusief koffie en thee. We werken met een groepsgrootte van maximaal 8 deelnemers. De workshop wordt gegeven door Stefan Buikema & Marjon van der Hooft.

Data: Donderdag  4 & 18 april van 19.30u – 21.15u

 

Stefan Buikema werkt als trainer/coach, fysiotherapeut en manueeltherapeut en geeft lezingen, workshops en trainingen in Positieve Gezondheid.

Laat een bericht achter

*

captcha *