Vergoeding & Tarieven

Voor een fysiotherapeutische behandeling heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Je mag natuurlijk eerst de huisarts raadplegen als je dat liever doet, maar je bent vrij om rechtstreeks contact met ons op te nemen. Afhankelijk van verzekeraar en polisvoorwaarden (restitutie- of naturapolis), worden jouw kosten voor fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie en orofaciale fysiotherapie volledig of voor een groot deel vergoed. Kijk voor de voorwaarden de verzekeringspolis na of neem contact op met je verzekeraar.

Zorgverzekering 2019

In 2019 heeft Buikema & van der Hooft een contract afgesloten met zorgverzekeraars DSW, Stad Holland Verzekeraar, In Twente, ONVZ, OHRA en VvAA. Als je bij een van bovenstaande verzekeraars (aanvullend) verzekerd bent, worden de kosten van een behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De kosten voor een behandeling worden in dit geval 100% vergoed, vaak met een maximum van 18 behandelingen. Heb je een verzekeraar waar wij geen overeenkomst mee hebben en wel een aanvullende verzekering, dan krijgt je de kosten volledig of voor een deel vergoed (restitutie). Je ontvangt in dit geval een factuur per email die je zelf moet voldoen en daarna bij de zorgverzekeraar kunt indienen voor vergoeding. Kijk voor de voorwaarden de verzekeringspolis na of neem contact op met je verzekeraar.

Tarieven 2019

De onderstaande tarieven zijn van toepassing als je geen aanvullende verzekering hebt of als onze praktijk geen overeenkomst heeft met jouw verzekeraar. Afhankelijk van de gekozen basis- en aanvullende verzekering krijg je meestal 75-100% van de behandeling vergoed. Kijk in de polisvoorwaarden wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding of kijk op deze pagina.

Code Prestatiebeschrijving Prijs factuur
xxx1 Voor alle onderstaande prestaties geldt een toeslag voor behandeling aan huis bij de patiënt van € 20,00
1000 Individuele Zitting reguliere fysiotherapie € 38,00
1200 Individuele Zitting manuele therapie € 45,00
1400 Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 75,00
1600 Individuele Zitting bekkenfysiotherapie € 45,00
1700 Extra lange zitting fysiotherapie € 55,00
1850 Screening fysiotherapie € 20,00
1860 Intake en onderzoek fysiotherapie na screening € 45,00
1864 Screening, intake en onderzoek fysiotherapie € 45,00
1870 Intake en onderzoek fysiotherapie na verwijzing € 45,00
1900 Eenvoudig kort rapport fysiotherapie € 35,00
1901 Meer gecompliceerde tijdrovende rapporten fysiotherapie € 80,00
1920 Telefonische zitting fysiotherapie (max 10 minuten) € 18,00
1960 Niet nagekomen afspraak fysiotherapie € 30,00

 

Betalingsvoorwaarden

Deze voorwaarden zijn onderdeel van de behandelovereenkomst tussen jou en de therapeut:

  • De declaratie fysiotherapie gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben. Indien de cliënt een restitutiepolis heeft of achteraf niet verzekerd blijkt te zijn, of meer behandelingen heeft gehad dan door zijn aanvullende verzekering vergoed wordt, krijgt de cliënt alsnog een factuur voor de gemaakte kosten toegestuurd. Om misverstanden te voorkomen, check de polisvoorwaarden of neem contact op met de zorgverzekeraar.
  • Afspraken die niet kunnen worden nagekomen dienen uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Bij het niet (tijdig) afzeggen wordt door de therapeut €30 bij de cliënt in rekening gebracht.
  • De factuur dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.