Vergoeding & Tarieven in 2024

Voor een fysiotherapeutische behandeling heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Je mag natuurlijk eerst de huisarts raadplegen als je dat liever doet, maar je bent vrij om rechtstreeks contact met ons op te nemen. Afhankelijk van verzekeraar en polisvoorwaarden (restitutie- of naturapolis), worden jouw kosten voor fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie en orofaciale fysiotherapie volledig of voor een groot deel vergoed. Kijk voor de voorwaarden de verzekeringspolis na of neem contact op met je verzekeraar.

Sinds een aantal jaar hebben wij besloten geen overeenkomst meer te tekenen met zorgverzekeraars die twijfelachtige eisen stellen waardoor wij niet de kwaliteit van zorg kunnen leveren die wij zo belangrijk vinden.

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij een overeenkomst:

  • DSW (Stad Holland, In Twente)
  • ONVZ, VvAA
  • OHRA

Wat betekent dit ?
Indien je één van de bovenstaande zorgverzekeringen hebt, betekent dit dat wij de kosten voor een behandeling rechtstreeks bij jouw verzekeraar kunnen indienen. Je krijgt dan, afhankelijk van de door jouw gekozen aanvullende verzekering, de kosten vergoed.

Heb je een zorgverzekeraar met wie wij géén contract hebben getekend, dan krijg je per email een rekening thuis, die je aan ons dient te betalen. Vervolgens kun je zelf de kosten van de behandeling bij uw verzekeraar declareren.

Heb je een restitutiepolis, dan betekent dit dat je vrij bent om de behandelaar te kiezen die u wenst. Je krijgt dan het grootste deel van de kosten vergoed (o.a. Ohra, Delta Lloyd, IAK, Nationale Nederlanden). Kijk voor de voorwaarden de verzekeringspolis na of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Tarieven 2024

De onderstaande tarieven zijn van toepassing als je geen aanvullende verzekering hebt of als onze praktijk geen overeenkomst heeft met jouw verzekeraar. Afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering krijg je meestal 70-100% van de behandeling vergoed. Voor een basisverzekering geldt geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar omdat fysiotherapie alleen vergoedt wordt vanuit de aanvullende verzekering.

 

Code Prestatiebeschrijving Prijs factuur
xxx1 Voor alle onderstaande prestaties geldt een toeslag voor behandeling aan huis bij de patiënt van € 20,00
1000 Individuele Zitting reguliere fysiotherapie € 42,50
1200 Individuele Zitting manuele therapie € 50,00
1400 Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 85,00
1600 Individuele Zitting bekkenfysiotherapie € 50,00
1700 Extra lange zitting fysiotherapie € 85,00
1850 Screening fysiotherapie € 25,00
1860 Intake en onderzoek fysiotherapie na screening € 50,00
1864 Screening, intake en onderzoek fysiotherapie € 50,00
1870 Intake en onderzoek fysiotherapie na verwijzing € 50,00
1900 Eenvoudig kort rapport fysiotherapie € 35,00
1901 Meer gecompliceerde tijdrovende rapporten fysiotherapie € 85,00
1920 Telefonische zitting fysiotherapie € 35,00
1960 Niet nagekomen afspraak fysiotherapie € 30,00

 

Betalingsvoorwaarden

Deze voorwaarden zijn onderdeel van de behandelovereenkomst tussen jou en de therapeut:

  • De declaratie fysiotherapie gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben. Indien de cliënt een restitutiepolis heeft of achteraf niet verzekerd blijkt te zijn, of meer behandelingen heeft gehad dan door zijn aanvullende verzekering vergoed wordt, krijgt de cliënt alsnog een factuur voor de gemaakte kosten toegestuurd. Om misverstanden te voorkomen, check de polisvoorwaarden of neem contact op met de zorgverzekeraar.
  • Afspraken die niet kunnen worden nagekomen dienen uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Bij het niet (tijdig) afzeggen wordt door de therapeut € 30 bij de cliënt in rekening gebracht.
  • De factuur dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.