Slide background

Bekkenfysiotherapie

Deze specialisatie binnen de fysiotherapie richt zich met name op klachten binnen het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten.
Veel voorkomende klachten die gezien worden door de bekkenfysiotherapeut zijn pijnklachten in de lage rug en het bekken in de periode rond zwangerschap en bevalling. Maar ook voor de behandeling van klachten (bij zowel mannen als vrouwen) als ongewild urineverlies of ontlasting, obstipatie of pijnklachten in onderbuik of geslachtsdelen kun je terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Meer informatie over bekkenfysiotherapie leest u hier

Bekkenfysiotherapie bij Buikema & van der Hooft

Tijdens de eerste afspraak worden jouw klachten vanuit diverse invalshoeken bekeken, het bekken is namelijk niet los te zien van de rest van uw lichaam. Er zal onder andere gekeken worden of er tijdens het bewegen problemen zijn, hoe het plassen en ontlasten verlopen en of er problemen zijn met seksualiteit. Om de klacht goed in kaart te brengen kan een inwendig onderzoek worden uitgevoerd eventueel aangevuld met een meting van de bekkenbodem. Samen met jou kijken we wat mogelijke oplossingen zijn en welke begeleiding hierbij zinvol is. Je krijgt niet alleen gerichte oefeningen voor de spieren van de bekkenbodem, het bekken en de lage rug, maar ook praktische adviezen en uitleg over bijvoorbeeld ademhaling en toiletgedrag. Ook kan er gebruik gemaakt worden van biofeedback om de bekkenfunctie te verbeteren.

Speciale behandeling bij stuitklachten (NIMOC)

Stuitklachten kunnen veroorzaakt worden door een scheefstand van het staartbeen (stuitje) en kunnen problemen geven bij bewegen en bijvoorbeeld zitten. De pijn kan hevig zijn en kan beperkend werken op de dingen die je graag doet in het dagelijks leven. Bij Buikema & van der Hooft worden deze stuitklachten behandeld door Marjon van der Hooft. Zij is een NIMOC gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. NIMOC is de afkorting van Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx. Dit betekent een uitwendige behandeling van het os coccygis. In gewoon Nederlands is dit een herstel van de afwijkende stand van het stuitje door een milde, uitwendige beweging. De kortdurende mobilisatie wordt in zit uitgevoerd en is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de patiënt. Deze behandeling is eenvoudig, pijnloos en zeer effectief. Vaak na de eerste behandeling ervaart men vermindering van pijn. Ook bij mensen die al jaren ernstige klachten hebben, is het eindresultaat vaak verbluffend.

Maak direct een afspraak

Voornaam*

Achternaam*

Telefoonnummer

Uw email*

Klachtomschrijving

Voorkeuren

Ik kan op MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Mijn voorkeur gaat uit naar de OchtendMiddagAvond

Eventuele opmerkingen

Marjon van der HooftMarjon van der Hooft is fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en orofaciaal fysiotherapeut. Ze heeft ruime ervaring als fysiotherapeut en door haar twee specialistische opleidingen zag ze al een breed scala aan complexe gezondheidsproblemen. Als orofaciaal fysiotherapeut werkt ze met klachten in het kaakgebied en hoofd-, hals- en nekklachten, vaak op verwijzing van een tandarts of kaakchirurg. Als bekkenfysiotherapeut behandelt ze klachten in het bekken(bodem)gebied en zwangerschap gerelateerde klachten. Vanuit een breed kenniskader en expertise met de diagnostiek en behandeling van diverse (complexe) gezondheidsproblemen, biedt zij maatwerk en levert ze zo een bijdrage aan de oplossing van jouw probleem. Zij onderzoekt of er een relatie is tussen de klachten en het fysiek bewegen en ook of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op de klachten, zoals de algemene conditie of fitheid, stress, werk of hobby. Dit alles om het inzicht in de klacht te vergroten en voorwaarden te creëren voor een optimaal herstel.