Slide background

Orofaciale fysiotherapie

De orofaciale fysiotherapeut helpt je bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Veel voorkomende klachten die gezien worden zijn kaakklachten, pijn bij het kauwen, klemmen van de kaak en tandenknarsen, een beperkte mondopening en/of -sluiting en een perifere aangezichtsverlamming.

Meer informatie over bekkenfysiotherapie leest u hier

Orofaciale fysiotherapie bij Buikema & van der Hooft

TNa het onderzoek krijg je duidelijke informatie over de mogelijke oorzaken van de klachten. Als orofaciale fysiotherapie een zinvolle bijdrage kan leveren aan het oplossen of verminderen van jouw klachten, bespreekt de fysiotherapeut welk resultaat je mag verwachten en maakt zij een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Een behandeling bestaat uit het geven van advies omtrent lichaamshouding en lichaamsbeweging, het uitvoeren van oefeningen om het goed functioneren van de spieren en gewrichten te stimuleren en het bieden van professionele ondersteuning en begeleiding hierbij.
De orofaciaal fysiotherapeut zal je doorverwijzen naar een andere specialist als ze denkt dat je daar meer baat bij hebt. Zo heb je meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Maak direct een afspraak

Voornaam*

Achternaam*

Telefoonnummer

Uw email*

Klachtomschrijving

Voorkeuren

Ik kan op MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Mijn voorkeur gaat uit naar de OchtendMiddagAvond

Eventuele opmerkingen

Marjon van der HooftMarjon van der Hooft is fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en orofaciaal fysiotherapeut. Ze heeft ruime ervaring als fysiotherapeut en door haar twee specialistische opleidingen zag ze al een breed scala aan complexe gezondheidsproblemen. Als orofaciaal fysiotherapeut werkt ze met klachten in het kaakgebied en hoofd-, hals- en nekklachten, vaak op verwijzing van een tandarts of kaakchirurg. Als bekkenfysiotherapeut behandelt ze klachten in het bekken(bodem)gebied en zwangerschap gerelateerde klachten. Vanuit een breed kenniskader en expertise met de diagnostiek en behandeling van diverse (complexe) gezondheidsproblemen, biedt zij maatwerk en levert ze zo een bijdrage aan de oplossing van jouw probleem. Zij onderzoekt of er een relatie is tussen de klachten en het fysiek bewegen en ook of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op de klachten, zoals de algemene conditie of fitheid, stress, werk of hobby. Dit alles om het inzicht in de klacht te vergroten en voorwaarden te creëren voor een optimaal herstel.