Slide background

Team

Mensen ontmoeten, samen in beweging zijn en een oplossingsgerichte aanpak verbinden ons werk als fysiotherapeut, trainer en  (systemisch) coach. Onze stijl van werken is persoonlijk, concreet, vrij en met warmte en diepgang. Wij bieden de best mogelijke zorg op een manier die bij jou past en die jij prettig vindt. Dit maatwerk vraagt om actuele kennis en kunde en een persoonlijke benadering. Jij en jouw gezondheid staan centraal. Wij laten je kennismaken met andere manieren om beter gezond te zijn of een gezond leven te bevorderen. In een eerste gesprek praten we over verschillende aspecten die samenhangen met jouw gezondheid en de vragen die je daarbij hebt. Daarna kiezen we samen een praktische aanpak die jou helpt.

 

Stefan Buikema

Al heel vroeg wist dat ik iets met mensen wilde doen. De keuze voor fysiotherapie was in die zin ook niet verrassend. Het is een sociaal vak, waarbij je mensen kunt helpen om van klacht naar kracht te komen en vaak letterlijk weer in beweging kunt zetten. Het ene zoeken is het andere vinden, wordt er weleens gezegd. Zo was ik altijd op zoek naar kennis en verdiepingsmogelijkheden binnen mijn vak om een betere therapeut te worden.
Dit was de aanleiding tot het volgen van vele cursussen en studies waaronder de opleiding manuele therapie. Nadat ik deze had afgerond liep ik vast. Ik kon met al mijn kennis voor mezelf geen kant op. Via emotioneel lichaamswerk, systemisch werk, diverse trainingen en coaching, kreeg ik niet alleen mijn beweging terug, maar ook een richting. Mijn eigen proces wekte fascinatie op voor de beweging van andere mensen. Wat denken ze, wat voelen ze, wat beweegt ze? Mijn visie op gezondheid en ziekte en mijn rol hierin voor mezelf en naar anderen toe, veranderde. Ik besefte dat mensen (weer) in beweging krijgen meer vraagt dan alleen kennis en het toepassen van een bepaalde handeling. Ik zet ook mijn eigen ontwikkeling en bewustzijn in.

Inspireren

Als stagebegeleider en docent leerde ik daarna hoe fijn het is om mensen mee te nemen in hun ontwikkeling en te inspireren. Later stuurde ik vanuit een bestuurlijke functie mensen aan. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik vanuit verschillende perspectieven als fysiotherapeut en coach “iets” met mensen kan, waarbij mijn kracht zit in het ont-moeten van mensen. Mijn rol als zorgprofessional is veranderd van “zorgen voor” in “zorgen dat”. Mensen in beweging zetten om van klachtgericht naar krachtgericht te gaan, om zelf stappen te maken die van invloed zijn op hun eigen gezondheid en welzijn. Dat is beweging waar ik voor wil staan.

E  stefan@buikema-vanderhooft.nl | T  06 510 709 08 |   twitter.com/stefanbuikema67 | bekijk mijn profiel op LinkedIn

 

Marjon van der Hooft

Ik heb mij altijd vragen gesteld als: wat beweegt mij, waarom doe ik de dingen die ik doe? Waar word ik blij en gelukkig van? Vanuit deze vragen heb ik die interesse naar anderen. Ik ben nieuwsgierig naar wat die ander beweegt: wat zijn de talenten, waar wordt diegene blij en gelukkig van en wat heeft de ander nodig om daarin te kunnen (gaan) bewegen? Ik geloof in het eigen herstellend vermogen van mensen en kijk graag met ze mee. Waar kunnen we samen instappen om het herstelproces aan te zetten?

Vanuit deze interesse heb ik na mijn opleiding fysiotherapie gekozen voor de opleidingen orofaciale fysiotherapie (hoofd-hals-kaakgebied) en bekkenfysiotherapie (bekken, de bekkenbodem, lage rug en zwangerschap). Maar ik volgde ook opleidingen en trainingen over het leven zelf, zoals die over de ontwikkeling van het brein en daarbuiten. De vragen blijven me fascineren: wat drijft mij (of ons)? Ben ik mij bewust van waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en is het mijn talent? Wat is mijn verhaal en waar kom ik vandaan, wat zijn mijn talenten en hoe kan ik deze factoren gebruiken om mijn lijf in het herstel te zetten en een leven te leven die ik graag wil.

Don’t look what the world needs. look what make you feel alive. then go and do that! because what the world needs are people who have become alive
Kijk niet naar wat de wereld nodig heeft. Ga op zoek naar wat jou doet voelen dat je leeft en ga dat doen. Want de wereld heeft mensen nodig die echt leven.

E  marjon@buikema-vanderhooft.nl | T  06 239 700 91 |   twitter.com/stefanbuikema67 |   bekijk mijn profiel op LinkedIn