Slide background

Manuele therapie

Manuele therapie is een methode van onderzoeken en behandelen die zeer geschikt is bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom. Klachten die bewezen effectief kunnen worden behandeld met manuele therapie zijn onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose (met name van de heup), whiplash, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Meer informatie over manuele therapie leest u hier

Manuele therapie bij Buikema & van der Hooft

Wij kijken vanuit een brede scope naar mensen en gezondheid. Daarbij is het van belang om de aard van jouw klachten en de factoren die het herstel in de weg staan of juist helpen, te duiden. Samen met jou kijken we wat mogelijke oplossingen zijn en welke begeleiding hierbij zinvol is. Een behandeling kan bestaan uit mobilisatietechnieken en/of manipulatietechnieken om de vrijheid van bewegen in de gewrichten te bevorderen of om spierspanning te verminderen. Daarnaast zijn oefenen en sturen van bewegingen, spierkrachttraining en coördinatieoefeningen, maar ook informeren en adviseren, een onderdeel van een behandeling.

Maak direct een afspraak

Voornaam*

Achternaam*

Telefoonnummer

Uw email*

Klachtomschrijving

Voorkeuren

Ik kan op MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Mijn voorkeur gaat uit naar de OchtendMiddagAvond

Eventuele opmerkingen

Stefan BuikemaStefan Buikema is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Hij heeft ruime ervaring met de diagnostiek en behandeling van gezondheidsproblemen als lage rugpijn, nek- en hoofdpijn en schouder- en heupklachten. Zijn persoonlijke benadering draagt bij aan het vinden van een oplossing. Hij onderzoekt wat de relatie is tussen de klachten en het fysiek bewegen en ook of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op de klachten, zoals de algemene conditie of fitheid, stress, werk of hobby. Dit alles om voorwaarden te creëren waardoor je in jouw dagelijks leven (weer) kunt bewegen.