Training uit je hoofd, in je lijf

Training Uit je hoofd, in je lijf.

woensdag 17 april 19:3021:30

€20

In de drukte en stress waar we vaak dagelijks mee te maken hebben, wordt het steeds belangrijker om vermogens te kunnen aanspreken om te leren omgaan met de uitdagingen van het leven. Hierbij spelen veerkracht en weerbaarheid een belangrijke rol. Deze factoren zijn belangrijke voorspellers te zijn voor ons gevoel van vitaliteit en onze gezondheid en zorgen ervoor dat we kunnen herstellen na een stressvolle periode of een moment van tegenslag. Meestal loopt ons hoofd in zo’n periode over en proberen we met ons denken tot oplossingen te komen.
Voelen daarentegen is een hele andere dimensie. Steeds meer zien we dat er een belangrijke rol is weggelegd voor het herkennen en voelen van signalen (gevoelens, emoties) in je lichaam (lichaamsbewustzijn) als je bijvoorbeeld met stress te maken hebt of om adequaat om te kunnen gaan met lastige situaties. Een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn geeft je mogelijkheden, zelfvertrouwen en waardering en het draagt in belangrijke mate bij aan veerkracht en een gezond en vitaal leven.
In deze training leer je op een leuke en plezierige manier, bewust te worden van je lichaam wat als resultaat heeft dat je steviger in je schoenen leert staan, je grenzen leert voelen en duidelijk aan te geven, jezelf leert te ontspannen, voelen wat je wel en wat je niet wilt, keuzes maken en leren omgaan met uitdagend gedrag van de anderen.

Jacques Helderop is trainer en eigenaar van Satori Training & Coaching en geeft al jaren weerbaarheidstrainingen binnen het onderwijs, bedrijfsleven en (top)sport.

Stefan Buikema is fysiotherapeut, manueeltherapeut en coach en geeft lezingen, workshops en trainingen in Positieve Gezondheid.

Aanmelden via info@buikema-vanderhooft.nl

Stefan Buikema werkt als trainer/coach, fysiotherapeut en manueeltherapeut en geeft lezingen, workshops en trainingen in Positieve Gezondheid.

Laat een bericht achter

*

captcha *