Inspiratie-avonden “In Beweging”

Een van de nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk is het organiseren van zogenaamde inspiratieavonden. Stefan Buikema & Marjon van der Hooft nemen u in een inhoudelijke lezing mee in relevante ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. In totaal worden er 4 avonden georganiseerd in 2016. De eerste avond is op donderdag 15 september. U kunt zich gratis aanmelden via saskia@buikema-vanderhooft.nl of info@buikema-vanderhooft.nl.

 

Programma Inspiratie-avonden “In Beweging”

19.15uInloop
19.30uBewegen naar gezondheid – Stefan Buikema
20.00uBekken(bodem) als basis – Marjon van der Hooft
20.45uAfsluiting

Data Inspiratie-avonden

donderdag 15 september 2016aanmelden
donderdag 13 oktober 2016aanmelden
donderdag 3 november 2016aanmelden
donderdag 24 november 2016aanmelden

 

Bekken(bodem) als basis.

Spreker: Marjon van der Hooft, fysiotherapeut met als specialisatie bekkenfysiotherapeut.

De woorden bekkenbodem en bekkenbodemtraining waren tot voor kort begrippen die voorbehouden waren aan zwangere vrouwen en jonge moeders. Na een zwangerschap wordt immers vaak aangeraden bekkenbodem oefeningen te doen. Desondanks blijft de bekkenbodem voor de meeste vrouwen en mannen een vaag begrip, terwijl de Oosterse gezondheids- en liefdesleer al duizenden jaren weet dat een sterke en ontspannen bekkenbodem onontbeerlijk is voor een mooie lichaamshouding en een positief levensgevoel . Het bekken neemt in ons lichaam een sleutelpositie in. Het vormt de basis die ons lichaam in harmonie laat bewegen en daarvoor heeft het een goed functionerende, krachtige en ontspannen bekkenbodem nodig.

Veerkracht als maat voor gezondheid vertaald zich bij vrouwen en mannen in het zich thuis voelen in het bekken en het kennen en ervaren van de functie van hun bekken, bekkenbodem en ademhaling.

Een sterke bekkenbodem geeft zelfvertrouwen en stabiliteit en een juiste balans tussen spanning en loslaten. Bekkenfysiotherapeut Marjon van der Hooft laat zien dat dit een belangrijke stap is naar vitaliteit in de basis .

 

 

Bewegen naar(positieve) gezondheid

Spreker: Stefan Buikema, fysiotherapeut, manueeltherapeut

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Mensen zijn steeds bewuster met hun gezondheid bezig en hechten belang aan een eigen inbreng en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ook in de media kom je regelmatig begrippen als vitaliteit en healthy ageing tegen.

Ook komt er steeds meer belangstelling voor een ontwikkeling in de gezondheidszorg waarbij niet de ziekte centraal staat , maar gezondheid en vooral hoe die te verbeteren. Hierbij wordt gezondheid gezien als een vermogen om je aan te passen en eigen regie te nemen in het licht van sociale , mentale en fysieke uitdagingen van het leven. Dit vermogen kun je leren en ontwikkelen, waarbij je mensen meer leert vanuit hun (veer)kracht en mogelijkheden hun gezondheid op verschillende aspecten te bevorderen. Met praktische voorbeelden neemt Stefan Buikema u mee naar een nieuwe kijk op gezondheid en waar u kunt bewegen naar gezondheid. Gezondheid zou je daarbij kunnen zien als een middel om je ding te doen en niet zo zeer als een doel, wat je na moet streven. Wat is nu mooier om hierin te kunnen bewegen?

Stefan Buikema werkt als trainer/coach, fysiotherapeut en manueeltherapeut en geeft lezingen, workshops en trainingen in Positieve Gezondheid.

Laat een bericht achter

*

captcha *